Laatste nieuws

25 november 2020

Kalender

Geen evenement in de kalender
November 2020
ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Wij staan ook op facebook

Het weer

Weer Waarland

Uitstel Jeugd Skeelerlessen tot nader bericht

Door de Corona maatregelen zijn de lessen uitgesteld. N.a.v. de noodverordening was het verboden tot en met 29 april. Afgelopen vrijdag 24 april heeft de KNSB een protocol vrij gegeven op basis waarvan vanaf 29 april lessen mogelijk zijn. Echter er zijn een aantal verplichte richtlijnen op basis waarvan wij het nog steeds lastig vinden de lessen te organiseren. Hoe graag we het ook willen.

 • Er mogen geen ouders op het terrein, ook niet voor het aantrekken van de skates of het beschermingsmateriaal.
 • Bij een valpartij mag de leraar/trainer niet helpen om op te staan of te troosten.
 • Is er een wond dan mag de leraar/trainer de kinderen niet verzorgen. Zelfs een EHBO’er niet.
 • Wil of kan een kind niet verder door de wond of door de schrik. Dan pas mag de ouder gebeld worden en mag de ouder het terrein op om het kind te verzorgen en ophalen.

De afgelopen jaren hadden we 70 kinderen. Hartstikke leuk, maar op basis van deze richtlijnen de lessen voor een grote groep kinderen verzorgen, is dit nu lastig te organiseren.
We zullen starten met de schaatstrainingsgroep. Dit zijn gevorderde skeeleraars. Op basis van deze ervaring maken we een besluit of we bijvoorbeeld vanaf 1 juni nog een aantal lessen gaan doen voor de basisschool kinderen. We willen namelijk wel heel graag, zeker als we zien hoeveel kinderen er momenteel door de wijken aan het skeeleren zijn.

Als we lessen gaan organiseren, zullen wij hier een update geven

Start Skeelertrainingen

Beste leden van Noordkop Skating en hun ouders,

 

Zoals jullie allen zullen weten heeft de overheid de maatregelen ter bestrijding van het Corona virus iets versoepeld voor de jeugd t/m 18 jaar. N.a.v. de noodverordening was het verboden in groepsverband en op sportaccommodaties te sporten tot en met 29 april. Afgelopen vrijdag (24 april) heeft de KNSB een protocol vrij gegeven op basis waarvan vanaf 29 april trainingen op sportaccommodaties mogelijk zijn. Echter er zijn verplichte richtlijnen welke strikt opgevolgd dienen te worden. Een aantal richtlijnen noem ik hierna.

 • Er mogen geen ouders op het terrein, ook niet voor het aantrekken van de skates of het beschermingsmateriaal.
 • Bij een valpartij mag de trainer niet helpen om op te staan.
 • Is er een wond dan mag de trainer de jeugdleden niet verzorgen. Zelfs een EHBO’er niet. De EHBO tas is wel aanwezig.
 • Wil of kan een jeugdlid niet verder door de wond of door de schrik. Dan pas mag de ouder gebeld worden en mag de ouder het terrein op om te verzorgen en op te halen.
 • De trainingsvormen dienen eenvoudig en licht te blijven.
 • Het sanitair en de kantine van SIS blijven gesloten. Iedereen dient dus van te voren geplast te hebben.
 • Iedereen is verplicht de logistieke route van SIS op te volgen. Betreden en verlaten van het terrein. Plekken voor het aantrekken van het materiaal.
 • De jeugd t/m 12 jaar kan in groepsverband trainen.
 • De jeugd 13 t/m 18 jaar trainen met minimaal 1,5 meter afstand bij de diverse trainingsvormen.
 • De trainer staat in een apart vak. Met minimaal 1,5 meter afstand tijdens de uitleg van een trainingsvorm.

De afgelopen week hebben zowel IJsclub SIS (faciliteren van de accommodatie) als Noordkop Skating (faciliteren trainingen) een plan ingediend bij de gemeente Schagen. Beide hebben een akkoord mogen ontvangen op hun plan. IJsclub SIS gister en Noordkop Skating vandaag. Dus starten we met de skeelertrainingen voor de jeugd t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar. Niet voor de droog en fietstraining aangezien deze door Noordkop Skating verzorgd worden op openbaar terrein.    

 

Dit betekent dat wij aanstaande week willen starten met de skeelertraining. Komende maandag zal de eerste training zijn. Gelijk aan voorgaande jaren doen we dit 2 maal per week. Maandag en vrijdag om 19.00 uur tot en met 20.00 uur. Graag verzamelen om 18.45, zodat de training op tijd kan starten.

 

Hiervoor genoemde richtlijnen zijn niet volledig. Voordat we kunnen starten is iedereen (jeugdleden en ouders) verplicht kennis van het totaal van de richtlijnen te hebben. Zie hiervoor;

 • Plan van aanpak Noordkop Skating start buitensport jeugd.
 • Protocol KNSB
 • Protocol NOC NSF
 • Plan van Skeelerbaan SIS Warmenhuizen.
 • Website veiligsporten.nu

https://www.noordkopskating.nl/index.php/corona

Dit is veel informatie en op een aantal gebieden bevatten de diverse stukken overlappende inhoud.

 

Ondanks de beperkende maatregelen vinden wij het als bestuur heel fijn dat begonnen kan worden met de trainingen en hebben er veel zin in.